Gemoedelijk kamperen op het Walcherse platteland!

Een stukje geschiedenis

Sinds maart 2004 wonen wij, Jan, Alice, Jeroen en Michiel Gideonse, met veel plezier op ons prachtig mooie plekje in Serooskerke in Walcheren. Wij zetten nu het akkerbouwbedrijf met de minicamping van onze (schoon)ouders voort. 

 

Sinds 1907 wordt de boerderij bewoont door de familie Gideonse. In die tijd was het nog een gemengd bedrijf; akkerbouw gecombineerd met melkkoeien. Na hun trouwen namen onze (schoon)-ouders Bram en Jo Gideonse het bedrijf over. De melkkoeien zijn na een brand in de schuur in 1976 weggegaan en er werd alleen nog wat vleesvee aangehouden.

 

In 1980 werd begonnen met de mini-camping als neventak van het akkerbouwbedrijf. In eerste instantie met 3 kampeerplaatsen. Later is in twee stappen uitgebreid naar 15 kampeerplaatsen. Hierdoor zijn drie heel verschillende kampeerveldjes ontstaan waarop ook de huidige orginele indeling nog gebaseerd is. Ook kon je bij hen jarenlang terecht voor logies met ontbijt (Bed and Breakfast, zoals tegenwoordig genoemd wordt.) Maar dat hebben wij niet voortgezet.

 

In 1996 werd ook gestopt met het houden van vleesvee. De voormalige koeienstal wordt tegenwoordig in de zomer op een hele andere manier gebruikt. Namelijk als fietsenstalling en als recreatieruimte met een tafeltenistafel, voetbaltafel, sjoelbak, zit/leeshoek,fietsenstalling met oplaadpunt voor electrische fietsen en ruimte voor diverse activiteiten.

 

In de hoek van de vroegere kalverstal is nu een ruimte ingericht als een gezellige ruimte voor de jongere kinderen om te knutselen, tekenen, lezen, spelletjes spelen etc. Er zijn nog wel dieren te vinden op de camping: 3 shetlandpony's, de kippen en natuurlijk onze poezen.

 

In de winter van 2017 zijn er 10 kampeerplaatsen bijgekomen. Tegelijk hebben we heel wat aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd. 

 

Op het land worden nu afwisselend suikerbieten, tarwe, graszaad en cichorei geteeld. Het werk op het land hangt altijd sterk samen met de weersomstandigheden. 

 

Jan werkt, naast de akkerbouw en de camping, als shovelmachinist , voornamelijk in de weg- en waterbouw. Af en toe wordt hij nog ingezet in de landbouw voor het inkuilen van gras en mais. Tot 2010 werkte hij bij een ander loonbedrijf in de landbouw waar hij zich voornamelijk bezig hield met het rooien van aardappelen, inkuilen van mais en gras bij veehouderijen, spitten en zaaien van wintertarwe, suikerbieten zaaien etc.

 

Wij leven, werken en genieten hier van het buitenleven op een mooi stukje Walcheren. Met strand en zee op fietsafstand!

 

Misschien heb je al eens eerder bij ons of onze (schoon)ouders gekampeerd? Of misschien ben je nog niet bekend met de veelzijdige mogelijkheden die Walcheren te bieden heeft voor een fijne vakantie. Er is genoeg te ontdekken; voor zowel actieve senioren, gezinnen met kinderen, liefhebbers van rust, ruimte, natuur en groen....

 

Misschien breng je eens bezoek aan onze camping voor een korte of langere vakantie? Of om eerst de camping eens te bekijken? Je bent van harte welkom!

 

Graag tot ziens!

 

Jan en Alice Gideonse