Gemoedelijk kamperen op het Walcherse platteland!

Wandelen in Walcheren

De boerderij – minicamping  is uitstekend gelegen als vertrekpunt voor vele en gevarieerde wandelingen. Al wandelend ontdekt u de rijke geschiedenis en de mooie natuur van Walcheren. Op de camping staat een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden voor u ter beschikking. Wandelen kan ook in de directe omgeving van de camping. Hieronder enkele  mogelijkheden;

 

Het Veerse Bos,120 ha.  Afstand van de camping:  0,5 km.

Op korte afstand  van de camping begint een wandelpad van het Veerse Bos. Een mooi en rustig natuurgebied met een interessante geschiedenis. Met grillige oude kreken en mooie vergezichten en kano- en vissteigers. Verder zijn er een touwbrug en een drijvende brug en het laarzenpad langs de waterrand van de Veerse Kreek. Onderweg vindt u rustpunten vanwaar u kunt genieten van een mooi uitzicht zoals het vogeluitkijkpunt De Hoge Stoel. Het Veerse Bos is ook zeer geschikt voor een wandeling met kinderen of een gezellige picknick in het bos. 

 

Veere aan het Veerse Meer. Afstand van de camping: 5 km.

U fietst naar Veere in 15 minuten, te voet door het Veerse Bos in 1 uur, of met de auto in 8 minuten.

In Veere kun je prachtig wandelen. In het stadje, buitenom of over de stadswallen. Er zijn diverse routes, bijvoorbeeld een stadsroute, een verhalenroute of een route over de groene stadswallen met een verhalenbank en een trekvlot. Tijdens deze mooie routes komt het verleden van Veere tot leven. Vanaf de stadswallen kijkt u uit over het Veerse Meer. En voor kinderen zijn de steigers bij de Campveerse toren een mooie plek om krabben te vangen. Veere is bij uitstek geschikt voor meerdere wandelingen en uitjes met kinderen!

 

Wandelen over het strand en over de duinen, op 5 km. afstand van de camping.

Wie gaat er nou niet graag naar het strand: pootje baden, zwemmen in de golven, schelpen zoeken, zandkastelen en dammetjes bouwen of vanaf de duinen zomaar rustig kijken en luisteren naar het ruisen van de zee. Langs de hele kust lopen ook veel wandelpaden en –routes. Natuurgebied Oranjezon bij Vrouwenpolder  en de Manteling van Walcheren - van Domburg tot Vrouwenpolder-  zijn fraaie natuurgebieden waar je zeer gevarieerd kunt wandelen door het bos, de duinen en over het strand.

 

Natuurgebied Oranjezon is een voormalig waterwingebied en bestaat uit bossen en brede duinpartijen. De kans is groot dat je hier herten kunt spotten.

 

De Manteling van Walcheren is een zeer afwisselend bos- en duingebied. De wandelpaden voeren langs voormalige buitenplaatsen en bijbehorende tuinen. Je vindt hier ook Kasteel Westhove, tegenwoordig (Stayokay) en verderop in de Orangerie van het landgoed vind je Terra Maris, Museum voor natuur en landschap met een prachtige landschapstuin.

 

U kunt gebruik maken van de aanwezige informatie op onze camping en wij voorzien u steeds van actuele informatie over de wandelmogelijkheden.

Wandelen over de stadswallen van Veere